Cryolipolyse

Het verminderen van vet is nog nooit zo veilig en gemakkelijk geweest!

Of je nu wel of geen last hebt van overgewicht, iedereen kan last hebben van die vervelende zones waar het vet maar moeilijk verdwijnt. Daar kan cryolipolyse bij helpen.

 

Hoe werkt TC lipolyse?

De TC Cryo werkt met de cryo hormonale methode. Hierbij wordt de huid en het onderhuids vet gekoeld door een wrap, waardoor een vloeistof wordt rondgepompt. De wrap wordt aangebracht op het lichaamsdeel, waarvan vet dient te worden verwijderd. Bij de TC-lipolyse behandeling (thermo contrast) behandeling wordt gericht de huid en het onderhuids vet gekoeld op 6°C. De spieren en het bruine vet proberen het lichaam op temperatuur te houden (37°C). Deze warmte wordt geproduceerd door vet te verbranden. Hiervoor maakt het lichaam zelf natuurlijke hormonen aan, die wit vet omzetten in bruin vet, dat de brandstof levert (Irisin en FGF21). Een van deze hormonen vertraagt ook nog eens de aanmaak van nieuwe vetcellen, waardoor het effect van de vetverbranding (lipolyse) langer aanhoudt.

 

In een behandeling wordt drie keer 15 minuten lang gekoeld naar 6°C. Tussen deze 3 koude sessies zitten 2 warme sessies van 5 minuten die de zone weer opwarmen naar een aangename 41°C. Dit gebeurt om de huidvaten, die door de koude samentrekken, weer open te zetten, waardoor het onderhuids vet bereikbaar blijft voor de opvolgende koude sessie. Er komen dus geen injecties en geen naalden bij kijken, maar u valt af en u corrigeert uw figuur zonder operatie. Veilig en prettig! 

 

Is TC lipolyse voor iedereen geschikt?

TC lipolyse is een veilig alternatief voor liposuctie en is voor iedereen geschikt die van hun hardnekkige vetzones (buikje, love handles) af willen of sneller willen afvallen. De beste resultaten zijn te bereiken met een combinatie van behandeling met de TC Cryo, een bewuste levensstijl en voldoende beweging. Belangrijk is dat u samen met uw behandelaar nagaat of u bepaalde contra-indicaties heeft die een behandeling in de weg zouden kunnen staan. 

 

Hoe werkt een behandeling met de TC CRYO?

De TC CRYO maakt gebruik van ergonomisch gevormde wraps die rechtstreeks worden aangebracht op de huid. De behandeling duurt ongeveer 60 minuten, terwijl je comfortabel in de behandelstoel zit of ligt. Tijdens deze behandeling kun je lezen, tv kijken, muziek luisteren of zelfs een dutje doen.

De Thermo Contrast Therapeut beoordeelt de specifieke situatie en stelt de TC CRYO in op het beste programma. Afhankelijk van de gebieden die behandeld worden, kunnen de kleren aangehouden worden (buik) of moeten deze gedeeltelijk uitgetrokken worden (benen, billen). Wij adviseren daarom om op de dag van de behandeling fijne, loszittende kleding te dragen. Na een TC lipolyse behandeling kunt je direct verder met je dagelijkse bezigheden. 

 

Voordelen van behandeling met de TC CRYO

• Verbetering al na één behandeling zichtbaar

• In één behandeling meerdere zones mogelijk

• Egaal resultaat

• Veilig en geheel pijnloos

• Uitwendige behandeling, geen operatie

• Verstevigt de huid

• Geen hersteltijd, je kunt direct doorgaan met je bezigheden